Harraste- ja huippushakkia Sastamalassa

Vammalan Shakkikerho ry on Sastamalan kaupungissa toimiva, shakin pelaamiseen keskittyvä harrastekerho. Kerho on edustettuna sekä Satakunnan Shakkiliitossa että Suomen Shakkiliitossa.

Kerhoillat

Kerho-ilta

Torstaisin kaksi kertaa kuukaudessa (pelataan 5 min tai 3min+2sek/siirto kuukausipikapelien ketjukilpailua) kello 19-21. Vuoden 2024 ensimmäinen kerhoilta on 11.1. 

Peli-illat Huhtikuussa: 11.4. klo 19 ja 25.4. klo 19 peliajat 3min+2sek/siirto

Peli-illat Toukokuussa: 16.5. klo 19 ja 30.5. klo 19 peliajat 3min+2sek/siirto

Pelipaikkana toimii Toivonkulma, Onkiniemenkatu 12, Exlibris.

Peli-ilta 

Tampereella maanantaisin klo 18-22 panimoravintola Plevnassa.

Pelataan 15 minuutin miettimisajoilla, virvokkeita saa ostettua tiskiltä. Pöytämme sijaitsee alhaalla, kävele alas ja perälle baaritiskin ohi. Paikalle tuodaan pelivälineet 20 pelaajalle.

Avoin kaikille täysi-ikäisille shakinpelaajille yli kerhorajojen. Pelipaikka on anniskeluravintola, joten peli-illat ovat k-18.

 

 

Nuorten kerhot

Shakkipaja

Keskiviikkoisin Seukulla kello 17-19. Kevätkausi alkaa 10.1. päättyen 22.5. Paja on kaikille ja kaikenikäisille avoin. Mukaan voi tulla missä vaiheessa kautta tahansa. Vammalan lukiosta osallistuvat saavat hyväksytystä osallistumisesta yhden opintopisteen.

Aluksi klo 17 -18.15 shakkiopettaja Seppo Pihlajamäki opastaa shakin hienouksiin, paikalla myös Martti Mäensivu opettamassa aivan uusia pelaajia.

Sylvään koulun kerho 

Sylvään koululaisille, keskiviikkoisin klo 14.15-15.15 Sylvään koululla luokassa 135. Kerholle ilmoittaudutaan Hellewin kautta.

Opettajana Seppo Pihlajamäki.

Stormin koulun kerho 

Stormin koululaisille, perjantaisin klo 13-14 Stormin koululla tekstiilityöluokassa. Kerholle ilmoittaudutaan Hellewin kautta.

Opettajina Johanna Tanni ja Seppo Pihlajamäki.

Toukolan koulun kerho

Toukolan koululaisille, tiistaisin klo 13.30-14.30 Toukolan koululla Kiikoisissa. Kerholle ilmoittaudutaan Hellewin kautta.

Opettajana Martti Mäensivu

Nuorten kerhojen vetäjät:

Martti Mäensivu, puh. 0407700157,                                                            etunimi.sukunimi@outlook.com. 

Johanna Tanni,  puh. 0400908410,                                                                                    sukunimi.etunimi@gmail.com

Seppo Pihlajamäki,  puh. 0402190703,                                                                                    meddard[at]protonmail.com

 

Yhteishaku Vammalan lukion shakkilinjalle on alkanut!

Katso linjan esittelyvideo alta:

Vammalan lukiossa alkaa Suomen ensimmäinen shakkilinja syksyllä 2024. Shakkilinjalle haetaan toisen asteen opintojen yhteishaussa, joka on alkanut 20.2. ja päättyy 19.3.

Vammalan shakkikerho järjestää shakkilinjan opetuksen. Shakkilinjan opetus-tiimiin kuuluu Suurmestari Arturs Neiksans, Fide-mestari Olli Sisättö, Shakkimestari Sauli Tiitta ja 1. luokan pelaaja Seppo Pihlajamäki.

Shakkilinjan opintojen rakenne

Lue lisää Vammalan lukiosta lukion nettisivuilta vammalanlukio.fi

Shakilla hyvinvointia

Shakilla hyvinvointia: siirrot lasten, nuorten ja alueen hyväksi

Hankkeen tarkoituksena on lisätä shakin harrastajia Sastamalan alueella, tukea lasten, nuorten ja alueen väestön yhteenkuuluvuutta seuratoiminnan avulla ja tuoda alueelle näkyvyyttä kansallisen ja kansainvälisen korkealuokkaisen valmennuksen tuoman menestyksen kautta.

Hankkeella tuetaan Vammalan shakkikerhon mahdollisuuksia järjestää lasten ja nuorten harrastustoimintaa, laajentaa harrastajapohjaa, toteuttaa huippuvalmennusta ja mahdollistaa maahanmuuttajaväestön harrastuksia. Hanke parantaa lasten ja nuorten hyvinvointia, luo sosiaalista yhteenkuuluvuutta eri ryhmien kesken ja tuo vetovoimaa Sastamalalle hienonharrastuksen tunnettuna kaupunkina.

Hankkeen kohderyhmänä ovat toisella asteella opiskelevat lapset ja nuoret (yläkoulu, ammattikoulu ja lukio), alueen
maahanmuuttajaväestö ja koko väestö. Hanke toteutetaan Sastamalan alueella 1.9.2023–31.5.2025.