Toimintakertomus 2021

Shakkikerhon peli-illat on pidetty torstaisin 2 kertaa kuukaudessa Toivonkulmassa klo 19.  Kerhoilloissa on ollut keskimäärin 6 henkilöä.  Nuorten kerho on kokoontunut keskiviikkoisin klo 18-19 Seukulla Martti Mäensivun ja Johanna Tannin johdolla.  Nuoria on ollut 6-11 kpl.

Kerhon johtokunnan puheenjohtajana ja rahastonhoitajana toimi Pekka Kauko,  varapuheenjohtajana Johanna Tanni, sihteerinä Martti Mäensivu.  Johtokuntaan kuuluivat vielä Pentti Rintakoski ja Henri Pohjala sekä varajäseninä Henri Torkkola ja Erkki Tarvainen.  Kokouksia kertyi 3.

Johanna Tanni on Shakkiliiton hallituksessa ja osallistunut koulushakkityöryhmän kokouksiin. Johanna Tanni ja Martti Mäensivu ovat olleet mukana Sastamalan seurafoorumissa.

Seurajoukkueiden SM-liiga on jatkunut koronan häiritsemänä niin, että kautta on pidennetty. Menevä kausi on nyt 2020-2022. Vammalan Shakkikerho oli vuodenvaihteessa jaetulla 3. sijalla. Kakkosjoukkue voitti oman lohkonsa. Karsintapeli Salon Shakkikerhoa vastaan pelataan 15.1. noususta 2. divisioonaan.

Vammalan Shakkikerho järjesti shakin SM kilpailut 17.-25.7. Hotelli Ellivuoressa. Turnauksessa kisattiin yleinen SM, naisten SM sekä senioreiden SM+50 ja SM+65. Lisäksi oheisturnauksena pelattiin Sastamalan avoin pikapeliturnaus. Yleisessä sarjassa kerhon Henri Pohjala ylsi pronssille. Johanna Tanni oli naisten SM:ssa hopealla. Myös Jarmo Hautaniemi oli hopealla ja Kalevi Tuomisto 14. seniorien +65-sarjassa. Sastamalan avoimessa pikapeliturnauksessa oli Henri Torkkola 2. Arto Satonen 3. Johanna Tanni 5. Jari Torkkola 7. ja Martti Mäensivu 11.

Nopean shakin SM-kisat pelattiin Helsingissä 4.-5.12. Joukkueella Vesa-Pekka Heinola, Henri Torkkola, Mikko Salonen ja Arto Satonen saatiin hopeamitalit. Henkilökohtaisessa kisassa oli Henri Torkkola 4. ja Vesa-Pekka Heinola 5.

Pikashakin SM-kisoissa 6.12. Helsingissä oli Vesa-Pekka Heinola 11.

Koululaisten SM-kilpailut oli Valkeakosken Päivölässä 30.-31.10. B-ikäisissä Antti Isonokari oli 8. ja Wilfred Piirainen 18. Urho Ojala oli C-ikäisissä 14.

Kerhon kuukausipikapelien ketjukilpailua hallitsi Pentti Rintakoski. Johanna Tanni oli toinen ja CC Nokian Ismo Nieminen 3.

Vammalan Shakkikerho osallistui Muistolan ja Stormin koulujen kanssa Shakkiliiton koulushakkityöryhmän pilottihankkeeseen keväällä.

Johanna ja Martti aloittivat syksyllä koulujen iltapäiväkerho-toiminnan Stormin, Marttilan, Muistolan,Pehulan, Kiikan ja Mouhijärven kouluilla shakin merkeissä. Tämä liittyy Suomi harrastaa-projektiin, johon Sastamalan kaupunki ryhtyi.

Nettishakissa Vammalan Shakkikerhon joukkue nousi farmiliigasta megaliigaan.