Joukkuepikashakin SM 2022 Vammalan Shakkikerholle, myös pronssia

22.08.2022

Vammalan Shakkikerho voitti SM - kultaa joukkuepikashakin SM- kilpailuissa Lappeenrannassa viikonloppuna ja VammSKn kakkosjoukkue yli pronssille. Toiseksi tuli Matinkylän Shakkikerho Espoosta. Saavutus on Vammalan Shakkikerholle historiallinen. Suomen mestaruus shakin suurtapahtumassa, shakin Jukolaksi tituleeratussa joukkuepikashakissa, on Vammalan seurahistorian toinen. Ensimmäinen mestaruus voitettiin Oulussa 2014. Lappeenrannan turnaukseen osallistui kaikkiaan 120 nelihenkistä joukkuetta eli 480 pelaajaa.

Vammalan Shakkikerhon ykkösjoukkue Nikita Meskovs - Henri Pohjala - Jani Ahvenjärvi - Henri Torkkola oli kilpailussa täysin ylivoimainen. Jokainen heistä voitti myös henkilökohtaisen pöytäpalkinnon eli keräsi eniten pisteitä omalla pöydällään finaalissa. Meskovs voitti myös turnauksen yhteydessä järjestetyn henkilökohtaisen cup-kilpailun.

Vammalan Shakkikerhon kakkosjoukkue Arsenes Batashevs - Vesa-Pekka Heinola - Jussi Kauko - Arto Satonen oli sijoitettu turnauksessa kahdeksanneksi, mutta nousi finaalin lopussa jopa pronssille asti. Pistemäärä oli sama kuin hopeamitalisteilla, mutta vertailulla Matinkylä voitti hopean. Vammalan kakkosen vahvuus oli joukkueen tasaisuus. On erittäin harvinaista, että kaksi saman seuran joukkuetta yltää mitaleille. Joukkuepikashakkimestaruuksista on pelattu 60-luvulta ja Vammalan Shakkikerho on ensimmäinen kaksi mitalia samassa kilpailussa saanut seura pk-seudun ulkopuolelta.

Vammalan Shakkikerholla oli kilpailussa kaikkiaan viisi joukkuetta. VammSKn kolmonen ( Jarmo Hautaniemi, Timo Nurmi, Jari Torkkola, Jaakko Mäntyniemi ) sijoittui sijalle 44, nelonen ( Joel Syvänen, Johanna Tanni, Jaakko Kauko, Antti Isonokari ) sijalle 85 ja viitonen ( Pekka Kauko, Pentti Rintakoski, Matti Mäensivu, Martti Mäensivu ) sijalle 91.

Joukkuepikashakin SM 2022

Edessä Suomen mestarit vasemmalta Henri Torkkola- Jani Ahvenjärvi - Henri Pohjala - Nikita Meskovs , takana pronssimitalistit Jussi Kauko- Arto Satonen - Vesa-Pekka Heinola - Arsens Batashevs