Nopean shakin SM-hopea Vammalaan

07.12.2021

Vammalan Shakkikerho saavutti SM - hopeaa Helsingissä sunnuntaina pelatussa nopean shakin joukkuekilpaIlussa. Turnaus pelattiin nelihenkisin joukkuein ja peliaika oli 15 minuuttia + 5 sekuntia/ siirto. Turnaukseen otti osaa 25 joukkuetta.

Turnauksen voitti Matinkylän Shakkikerhon nuori joukkue, jossa oli mukana Suomen ykköspelaaja Toivo Keinänen ja myös naisten ykköspelaaja Anastasia Nazarova. Muut joukkueen pelaajat olivat Henri Lahdelma ja Patrik Aalto. Matinkylän Shakkikerho voitti kaikki pelinsä ja ratkaisuksi muodostuneen ottelun Vammalan Shakkikerhoa vastaan 3-1.

Vammalan Shakkikerhon joukkue oli sijoitettu viidenneksi, joten hopeamitali oli joukkueelta todella hyvä suoritus. Vammalan joukkueessa pelasivat pöytäjärjestyksessä Vesa-Pekka Heinola ( 4/7 ), Henri Torkkola ( 5,5 / 7 ), Mikko Salonen ( 5,5/ 7 ) ja Arto Satonen ( 6,5/ 7 ). Erityisen ilahduttavaa oli VammSKn joukkueen loppukiri. Kahden viimeisen kierroksen puhtaat 4-0 voitot etukäteen kovemmiksi arvioiduista Gambiitista ja Turun Työväenshakkikerhosta oli todella kova joukkuesuoritus. Kolmanneksi sijoittui SK Ninja.

Vammalan-shakkikerho-001

Nopean shakin SM kilpailuissa pelattiin erikseen myös henkilökohtaisesta mestaruudesta. Tämän kilpailun voitti odotetusti Matinkylän Toivo Keinänen 8 pisteellä ennen TuTSin Vilka Sipilää 7,5. Kolmanneksi nousi vertailulla TuTSin Jari Järvenpää. Vammalan Shakkikerhoa edustaneet Henri Torkkola ja Vesa-Pekka Heinola hävisivät pronssin niukasti vertailulla ja sijoittuivat sijoille 4 ja 5. Molempien pistemäärä oli 6,5/ 9.

Takaisin