Shakkikerholla voitokas viikonloppu

24.11.2019

Vammalan Shakkikerho pelasi SM-liigassa todella vahvan viikonlopun.

Vammalan Shakkikerho pelasi SM-liigassa todella vahvan viikonlopun. Lauantaina voitettiin vierasottelussa Turussa TuTS 3-2 ja sunnuntaina kotona Kauppalantalolla Salon Shakkikerho 3-1. Molemmat olivat ns. neljän pisteen voittoja, koska nämä seurat kuuluvat tärkeimpiin kilpakumppaneihin. Voitot nostivat Vammalan Shakkikerhon liigassa kolmanneksi tasapisteillä toisena olevan Matinkylän Shakkikerhon kanssa. Liigaa johtaa pisteen erolla Tammer-Shakki.

Lauantain otteluun lähti ennakkosuosikkina Turun TS, joka ei tällä kaudella ollut hävinnyt vielä otteluakaan. Ottelu oli erittäin tasainen loppuun asti. Vammalalaisten voiton varmisti lopulta Jussi Kaukon tasapeli. Tärkeät voitot toivat Henri Pohjala, Vesa-Pekka Heinola ja Henri Torkkola. Erityisen arvokas oli Henri Pohjalan voitto kolmospöydällä maajoukkuepelaaja Vilka Sipilästä.

Sunnuntaina Saloa vastaan lähdettiin hyvällä itseluottamuksella. Vammala sai hyvän alun, kun Nikita Meskovs ja Vesa-Pekka Heinola ottivat varsin nopeasti hallitut voitot. Ratkaisevaksi otteluksi muodostui Mikko Niemen ja Suomen pitkä-aikaisen ykköspelaajan suurmestari Heikki Westerisen kohtaaminen. Westerinen on jo ikämies, mutta pelaa aika ajoin edelleen todella vahvasti. Niemi oli kuitenkin taktisessa keskipelissä tällä kertaa parempi ja kuittasi joukkuetuloksen kannalta ratkaisevan voiton.

SM-liiga jatkuu helmikuussa, jolloin Vammalan Shakkikerho kohtaa Tammer-Shakin ja Jyväskylän Shakkikerhon. Sarja on nyt puolivälissä ja Vammalan Shakkikerho hakee tosissaan seuran ensimmäistä liigamitalia ja samalla Euroopan Cupin paikkaa.

Takaisin