Vammalaan SM-liigasta kaksi tärkeää voittoa

11.04.2022

Vammalan Shakkikerho teki vieraspelimatkan Seinäjoelle, jossa vastaan asettuivat sarjaa johtava Jyväs-Shakki ja iloisesti aiemmilla kierroksilla yllättänyt Raahen Linnoitus.

Lauantain ottelussa Jyväs-Shakkia vastaan panokset olivat selvät. Mikäli Jyväs-Shakki voittaisi, niin se olisi jo ratkaisevan tuntuisessa karussa Suomenmestaruuteen. Tasapelillä he johtaisivat sarjaa yhden pisteen erolla, jolloin mestaruus olisi edelleen täysin heidän omissa käsissään. Kolmantena vaihtoehtona oli Vammalan voitto, jolloin piste-ero kääntyisi yhdellä pisteellä Vammalalan Shakkikerhon eduksi ja mestaruuden tavoittelu olisi näin täysin Vammalalaisten omissa hyppysissä.

Ennakkoasetelmat olivat kärkikamppailulle sopivasti todella tasaiset. Yhdellekkään pöydälle ei voinut ennakolta laskea suosikkia. Ottelua ei kuitenkaan ehtinyt kauaa kulua, kun Mikko Salonen aloitti vierasjoukueen maalinteon voittamalla oman pelinsä. Tämän jälkeen Jys onnistui nousemaan hetkellisesti johtoon voitettuaan molemmilla kärkipöydillä. Myös kolmas pöytä oli lähellä mennä jyväskyläläisille, mutta Vesa-Pekka Heinola käytti vastustajansa epätarkkuudet hyväkseen ja voitti pelinsä. Melkein heti perään viidellä pöydällä Jan Varpanen onnistui realisoimaan sotilaan etunsa voitoksi ja Pekka Paldanius varmisti tasapelin viimeisellä pöydällä. Kahdesta viimeisestä pelistä Mikko Niemi pelasi tasan ja Henri Torkkola sinetöi viimeisen pelin voitollaan lopputulokseksi 4-2.

Sunnuntain otteluun Raahen Linnoitusta vastaan Vammalalan Shakkikerho lähti selvänä ennakkosuosikkina. Tarkkana tuli kuitenkin olla, sillä sarjanousija Raahe oli alkukaudesta pelannut toistuvasti erittäin hvyin ja oli muun muassa kaatanut mitalitaistossa olevan Matinkylän Shakkikerhon, sekä juuri edeltävänä päivänä Salon Shakkikerhon. Voitolla Raahe olisi noussut erittäin lähelle mitalia, nyt todennäköinen loppusijoitus on 4. mikä sekin olisi loistosuoritus. Itse ottelussa Mikko Salonen voitti taas nopeasti ja Pekka Paldanius varmisteli tärkeän tasapelin heti 20. siirtoparin täytyttyä. Ottelu oli hyvin tasapainoinen esitys kaikilla pöydillä. Muut voittajat Pohjala, Niemi, Kauko ja Torkkola. Lopputuloksena siis 5-0 voitto.

Voittojen myötä Vammalan Shakkikerholla on päätöskierroksilla erittäin hyvät mahdollisuudet, sekä ottaa kerhon ensimmäinen SM-mitali tässä peliformaatissa, että tehdä se voittamalla Suomenmestaruus.

Joukkue Ottelut Voitot Tasapelit Häviöt Pisteet Pelipisteet
MatSK 8 5 2 1 12

35,5

JyS 7 5 1 1 11 36,5
VammSK 6 5 0 1 10 30,5
RaahLi 6 3 0 3 6 22
EtVaS 8 2 1 5 5 30
TuTS 6 2 1 3 5 21
SalSK 6 2 0 4 4 22
TammerSh 6 2 0 4 4 21,5
Gambiitti 4 1 1 2 3 15
SK Ninja 5 1 0 4 2 14

Takaisin