Vammalan joukkue nousi Megaliigaan

08.01.2021

Lichess-sivustolla käytävät Megaliigan ja Farmiliigan viikottaiset ottelut pelattiin jälleen tämän viikon perjantaina. Tähän pelaajamäärältään suurimmaksi kotimaiseksi nettishakkitapahtumaksi kasvaneeseen turnaukseen osallistui ensimmäistä kertaa myös Vammalan kerhon oma joukkue. Joukkueessa oli avauskerralla mukana 7 pelaajaa.

Lichess-sivustolla käytävät Megaliigan ja Farmiliigan viikoittaiset ottelut pelattiin jälleen tämän viikon perjantaina. Pelaajamäärältään suurimmaksi kotimaiseksi nettishakkitapahtumaksi kasvaneeseen kilpailuun osallistui ensimmäistä kertaa myös Vammalan kerhon oma joukkue. Joukkueessa oli avauskerralla mukana 7 pelaajaa.

Kuten muidenkin ensi kertaa osallistuvien joukkueiden kohdalla, joutui Vammala aloittamaan liigataipaleensa alemmalta sarjatasolta eli Farmiliigan puolelta. Joukkueiden pelaajamäärää ei ole rajoitettu, mutta ainoastaan neljän parhaan pistenikkarin tulokset otetaan joukkueen yhteistuloksessa huomioon. Ennakkosuosikkeina peleihin lähteneiden vammalalaisten tasosta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä, vaan joukkue varmisti Farmiliigan voiton sekä nousun Megaliigaan 87 pisteellä. Toiseksi sijoittui Raahen Linnoitus (68 pistettä) ja kolmanneksi Vaasan Shakkiseura (46 pistettä).

Miten osallistua joukkuepeleihin netissä? Liity Lichess-sivustolla Vammalan joukkueeseen osoitteessa https://lichess.org/team/vammalan-shakkikerho. Liittymistä varten vaaditaan nimimerkin luominen. Rekisteröityminen on ilmaista. Joukkuesivulle tulee näkyviin linkit tuleviin joukkuekilpailuihin sekä myös joukkueen sisällä käytäviin turnauksiin. Suomen Shakkiliitto järjestää niin ikään aktiivisesti erilaisia turnauksia kotimaisille pelaajille. Heidän joukkueensa löydät täältä: https://lichess.org/team/suomen-shakkiliitto-ry.

Takaisin