Vammalan Shakkikerholle SM-hopeaa

01.01.2019

Shakin Jukolan viesti eli Joukkuepikashakin SM-kilpailut pelattiin viikonloppuna Jyväskylässä 144 nelihenkisen joukkueen kesken. Vammalan Shakkikerho saavutti upeasti SM-hopeaa ja palasi mitalikantaan kolmen vuoden jälkeen. Mestaruuden voitti espoolainen Matinkylän Shakkikerho ja kolmanneksi sijoittui Tammer-Shakki Tampereelta.

Vammalan Shakkikerhon ykkösjoukkue ( Vitaly Samolins, Vesa-Pekka Heinola, Jussi Kauko, Henri Torkkola) pelasi erittäin vahvan turnauksen. Lauantaina joukkue voitti selvästi oman alkukilpailunsa. Kolme kierrosta ennen loppua Vammalan joukkue oli jopa johdossa, mutta viimeisillä kierroksilla ennakkosuosikki Matinkylä ajoi ohi. Hopea oli kuitenkin erinomainen saavutus joukkueelta, joka oli sijoitettu turnauksessa seitsemänneksi.

Latvialaisvahvistus Samolins sai finaalissa 23 pelistä 15,5 pistettä, Heinola ja Kauko 16, sekä neljännen pöydän pöytäpalkinnon voittanut Torkkola 19,5. Tammer-Shakkia edustava kiikoislainen Henri Pohjala voitti kolmannen pöydän pöytäpalkinnon tuloksella 20/23. Kaikissa Vammalan Shakkikerhon mitaleissa mukana ollut kokenut Jussi Kauko sai nyt jo viidennen SM-mitalinsa. Vammala on voittanut mestaruuden V.2014 ja hopeaa on tullut kahdesti aiemmin.

Vammalan Shakkikerholla oli kilpailuissa mukana kaikkiaan neljä joukkuetta. Kakkosjoukkue ( Arto Satonen, Jarmo Hautaniemi, Timo Nurmi, Pekka Kauko) ylsi 1.sijoituskilpailuun ja sijoittui lopulta sijalle 42. Nelosjoukkue ( Jari Torkkola, Timo Kuro, Johanna Tanni, Gerhard Maier ) pelasi myös hyvin päätyen sijalle 85. Kolmosjoukkueen ( Pentti Rintakoski, Pekka Lehto, Matti Mäensivu, Martti Mäensivu) pelikunto ei ollut parhaimmillaan lauantaina ja päätyi 5. sijoituskilpailuun, jossa kuitenkin sunnuntaina sijoittui toiseksi.

Ensi vuonna pelataan Sastamalassa

Vammalan Shakkikerho saavutti menestystä myös pelilaudan ulkopuolella, sillä Sastamalalle myönnettiin oikeus järjestää vuoden 2019 joukkuepikashakin SM-kilpailut. Tämä on viides kerta, kun kilpailut järjestetään Sastamalassa. Edellisen kerran pelattiin Vexve-areenalla 2015. Ensi elokuussa Sastamalaan tulee viikonlopuksi kilpailemaan 600-700 shakinpelaajaa, joten kyseessä on merkittävä tapahtuma koko paikkakunnalle.