Vammalan Shakkikerholle SM-pronssia joukkuepikashakin kotiturnauksesta

05.08.2019

Isäntäjoukkue Vammalan Shakkikerho sijoittui kolmanneksi Vexve Areenalla pelatussa joukkuepikashakin SM-turnauksessa. Turnaus päättyi mestaruutta puolustaneen Matinkylän Shakkikerhon voittoon. Hopeaa sai Tammer-Shakki, jonka kolmosjoukkue voitti puolestaan juniorikilpailun. Vammalan Shakkikerho taisteli pitkään Matinkylän ja Tammer-Shakin kanssa tasaisesti mestaruudesta, mutta päätyi tällä kertaa pronssille.

Vammalan Shakkikerhon joukkue (Arturs Neiksans, Henri Pohjala, Jussi Kauko, Henri Torkkola) lähti kilpailuun yhtenä ennakkosuosikeista ja finaalin alku lupasikin paljon. Pitkään mestaruudesta taisteltiin tasapäisesti ja VammSK voitti vielä keskinäisessä ottelussa Matinkylän 2,5-1,5, mutta 3-1 tappio Tammer-Shakille vei lopulta mahdollisuudet mestaruuteen.

VammSKn latvialaisvahvistus suurmestari Arturs Neiksans oli paras ykköspydällä pistemäärällä 21/23. Toisen pöydän pyötäpalkinnon voitti suomalaisen shakin suurlupaus Matinkylän Toivo Keinänen kilpailujen korkeimmalla pistemäärällä 22/23. VammSKn Henri Pohjola oli 2. pöydän kakkonen pistemäärällä 19,5. Kolmannen pöydän voitti Tammer-Shakin Pekka Köykkä ja neljännen Tammer-Shakin Jani Ahvenjärvi pistemäärällä 19,5. Vammalan Shakkikerhon Henri Torkkola tuli neljännen pöydän kakkoseksi.

Viikonloppu oli Arturs Neiksansille täydellinen, sillä hän voitti myös lauantai-iltana pidetyn ”HuuHaa” -cupin. Finaalissa kaatui TuTSin virolaisvahvistus Riho Liiva. VammSKn pelaajista Henri Pohjala ja Jussi Kauko ylsivät cupissa puolivälieriiin asti.

Turnaukseen osallistui kaikkineen 544 pelaajaa ja Vammalan Shakkikerho sai järjestelyistä runsaasti kiitosta. Vexve Areena soveltuu erinomaisesti pelipaikaksi ja Sastamala on shakkipiireissä erittäin tunnettu. Kilpailu järjestettiin nyt Sastamalassa viidennen kerran ja lisäksi Vammalan Shakkikerho on lähes vuosittain järjestänyt muita SM-tason kilpailuita.

Takaisin