Toimintakertomus 2022

Shakkikerhon peli-illat on pidetty torstaisin 2 kertaa kuukaudessa Toivonkulmassa klo 19. Kerhoilloissa on ollut keskimäärin 7 henkilöä. Nuorten kerho on kokoontunut keskiviikkoisin klo 18-19 Seukulla Martti Mäensivun ja Johanna Tannin johdolla. Nuoria on ollut 4-6 kpl.

Kerhon johtokunnan puheenjohtajana ja rahastonhoitajana toimi Pekka Kauko, varapuheenjohtajana Johanna Tanni, sihteerinä Martti Mäensivu. Johtokuntaan kuuluivat vielä Pentti Rintakoski ja Henri Pohjala sekä varajäseninä Henri Torkkola ja Erkki Tarvainen. Kokouksia kertyi 6.

Johanna Tanni on Shakkiliiton hallituksessa ja osallistunut koulushakkityöryhmän kokouksiin. Shakkikerho on osallistunut Sastamalan seurafoorumin kokouksiin. Lisäksi kerho on ollut mukana Vammalan lukioon shakkilinjaa suunnittelemassa olevaan työryhmään. Esiteltiin shakkia lukiolaisille 9.11. ja 14.12. Stormin koulun puuhapäivään osallistuttiin 7.10.

SM-tasolla joukkuekilpailuissa saatiin suurta menestystä: SM-liigassa Shakkikerho voitti ensimmäisen mestaruutensa, kakkosjoukkue nousi 2. divisioonaan. Pikashakin joukkueSM-kisoissa myös mestaruus kuten myös nopean shakin joukkueSM-kisoissa. Ainoastaan Tammer-Shakki on pystynyt tähän triplamestaruuteen aiemmin. Lisäksi kakkosjoukkue sai SM-pikashakin joukkuekilpailussa pronssia ja muut kerhon joukkueet sijoittuivat seuraavasti: 3-joukkue 43. 4-joukkue 85. ja 5-joukkue 71. Joukkueita oli 130.

Henkilökohtaiset SM-kisat pelattiin Helsingissä 15.-23.4. Shakkikerhon Vesa-Pekka Heinola oli 9. Nopean Shakin henkilökohtaiset SM-kisat kisattiin Akaassa 13.8. Vesa-Pekka Heinola oli 6. ja Henri Torkkola 11. Pikashakin henkilökohtainen SM järjestettiin Helsingissä 23.10. Jarmo Hautaniemi ylsi hopealle S65-sarjassa.

Shakkikerhon joukkue pelasi 2.-10.10. Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa Itävallassa. Joukkue oli parhaana suomalaisjoukkueena 44. Jyväskylä oli 56. ja Etelä-Vantaa 66. Joukkueita oli 70. Pekka Kauko osallistui Dresdenissä 26.10.-4.11. senioreiden EMjoukkuekisoihin Turun joukkueessa.

Nuorten pikashakin SM oli Helsingissä 10.12. Antti Isonokari oli 4. ja Aku Halonen 7. sarjassa U16. Koululaisten joukkueSM-kilpailut kisattiin Valkeakoskella 14.5. Äetsän koulun joukkue Antti Isonokari, Aku Halonen ja Wilfred Piirainen sai pronssia. Koululaisten henkilökohtaiset kisat pelattiin Helsingissä 29.-30.11. B-ikäisissä Aku Halonen oli 5. Antti Isonokari 13. ja Wilfred Piirainen 19.Hämmeenlinnan nappulaturnaus Urho Ojala ja Hannele Junell olivat kumpikin hopealla omissa sarjoissaan.

13.3. pelattiin Vesa-Pekka Heinolan 50-v. juhlapikapeliturnaus Vammalan Seurahuoneella, jonka Heinola itse voitti. Muut kerhon pelaajat olivat Johanna Tanni 12. Antti Isonokari 16. Martti Mäensivu 17. ja Kalevi Tuomisto 18.

Kerhon kuukausipikapelien ketjukilpailua hallitsi Pentti Rintakoski. Johanna Tanni oli toinen ja Joel Syvänen 3.

Johanna ja Martti jatkoivat syksyllä 2021 aloitettua koulujen iltapäiväkerho-toimintaa Stormin, Marttilan, Muistolan,Pehulan, Kiikan ja Mouhijärven kouluilla shakin merkeissä. Syksyllä 2022 toiminta jatkui Muistolassa ja Stormissa. Tämä liittyy Suomi harrastaa-projektiin.