Vammalan Shakkikerholla voitokas SM-liiga viikonloppu

03.11.2021

Vammalan Shakkikerho voitti molemmat ottelunsa SM-liigassa.

Koronan pidentämällä kaudella 2020-2021 pelattiin Vammalan Shakkikerhon osalta kierrokset kolme ja neljä. Lauantaina vastaan asettui hallitseva Suomen mestari Tammer-Shakki Tampereelta ja sunnuntaina Matinkylän Shakkikerhon 2. joukkue.

Tammer-Shakki oli avannut kautensa epävarmasti häviämällä avauskierroksella vieraissa Jyväs-Shakille. Sen sijaan Vammalan Shakkikerholla oli allaan jo kaksi voittoa avauskierroksilta. Ennakolta tasainen ottelu oli lopulta ennakoidun tasainen ja ratkesi pienimmällä mahdollisella erolla, kun 5. pöydällä Vesa-Pekka Heinolla onnistui ainoana voittamaan pelinsä. Tärkeät pisteet jäivät siis Vammalaan.

Sunnuntaina vastaan asettunut Matinkylän 2. joukkue oli ennakolta aivan eri luokkaa Vammalan kanssa ja se myös näkyi taululla. Selkeässä 5-1 voittossa voittajina Meskovs, Neiksans, Heinola, Torkkola ja Paldanius.

Vammalan Shakkikerho johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. Kierroksia on vielä jäljellä 7. Myös sarjanousijat Gambiitti ja Raahen Linnoitus ovat voittaneet kaikki pelinsä, mutta he ovat ehtineet pelaamaan vasta kaksi ottelua. Vammalan Shakkikerhon seuraavat pelit pelataan joulukuussa, kun vastaan asettuvat kaksi mitalisuosikkia, Matinkylän Shakkikerho, sekä SK Ninja.